Lær mere om sumi

Lidt om SUMI sticks


Aktivt trækul har været anvendt i Japan i mere end 1.000 år, ligesom de gamle Ægyptere også brugte aktivt kul til at fjerne lugt og forbedre smagen af drikkevandet.

Det meste vand du køber på flaske i butikkerne er blødt, og det synes langt det fleste mennesker smager bedst, men det er måske ikke så meget smagen - men mere måden blødt vand rammer vores smagsløg på, som vi kan fornemme. Prøv også en Sumi Stick i kaffemaskinen, det helt rene vand beskytter maskinen (da den bla fjerner kalk), og giver kaffen en fyldigere smag.

 

Alle vores Sumi stænger er ægte japanske kulstænger af højeste kvalitet, som vi selv importerer direkte fra kishu provinsen, Wakayama i Japan. Der findes mange kopier på markedet, både fra Korea og Kina, de har en meget dårlig rensende effekt samt de smuldrer og knækker let.

 

I dag ved man, at SUMIs rensende effekt skyldes det naturlige fænomen adsorption. Evnen til at adsorbere opstår ved en særlig brændingsproces.Træet brændes først længe ved lav temperatur. Afslutningsvist øges til 2000° C hvorefter der køles hurtigt. Under brændingen af træet dannes et finmasket net af meget små huller i kullet. Disse mikroporer adsorberer d.v.s. tiltrækker og binder fugt, lugt og skadelige stoffer uden at optage dem. Et gram af kullet fra en Sumi stick har en overflade på mere end 500 m2. Det er arealet af to tennisbaner- så har du en ide om effekten.

SUMI er effektivt mod klor, organiske opløsningsmidler, pesticider og tung- metaller. Stofferne frigives igen når du koger din SUMI Binchotan Stick.

 

Vores kulstænger indeholder IKKE Carbon Black:
Carbon black er et tilsætningstof udvundet af gummi, det har været forbudt at bruge det i førevarerelaterede produkter i EU i mange år.
Vi sælger kun de ægte japanske kulstænger (kishu binchotan), de består kun af det rene træ, brændt ved en særlig brændingsproces - intet er tilsat.

Se evt dette link (klik her) fra vandetsvej.dk, her forklares rensning med aktivt kul under punktet "udvidet vandrensning på vandværker".

Vil du vide/lære endnu mere - så se den flotte billedserie om Sumi Binchotan produktion fra GPE (klik på teksten).